Skip links

O nas

Beretta Slovenija
Podjetje Al Wagi d.o.o.

Naši začetki segajo v leto 1996, ko smo ustanovili podjetje Al Wagi d.o.o. ter pričeli z uvozom in prodajo ogrevalnih sistemov Beretta v Sloveniji. Smo družinsko podjetje, ki ga vodi že druga generacija. Ponosni smo predvsem na naše dolgoletne partnerje, ki nam pomagajo soustvarjati in se razvijati. Skozi vsa leta smo ostali zvesti blagovni znamki Beretta. Naš cilj je od nekdaj bil našim končnim uporabnikom nuditi najvišje možno udobje po ugodni ceni.

Kdo oziroma kaj sploh je Beretta?

Beretta je svetovno priznano podjetje, ki prihaja z italijanskega tržišča. Sedež podjetja se nahaja ob jezeru Como (Lago di Como), v industrijskem mestu Lecco. Njihovi začetki segajo v leto 1950, ko sta inženirja in podjetnika Angelo Beretta in Alberto Riva ustanovila svoje podjetje. V imenu večjih italijanskih in mednarodnih podjetij sta poslovala kot samostojna inženirska izvajalca. Prisegala sta na kakovost in zanesljivost svojih produktov. S svojim strokovnim znanjem sta postavila temelje ogrevanja stanovanj.

Leta 1969 je Beretta začela proizvajati lastno blagovno znamko talnih kotlov na kerozin in kurilno olje za individualno ogrevanje doma. Na tržišče so tako pripeljali nov izdelek, ki je uporabnikom omogočal več udobja in bistveno zmanjšal stroške ogrevanja za končne uporabnike.

Leta 1972, v času naftne krize, so kot prvi v Italiji začeli proizvajati stenske plinske kotle. V tem času je plin veljal za najbolj idealen energent, kar je Beretta videla kot alternativo tradicionalnemu zgorevanju. Postali so vodilno podjetje v ogrevalni tehniki v Italiji.
Z leti so pridobivali na inovativnosti, kakovosti, konkurenčnosti in se še bolj osredotočili na stanovanjsko ogrevanje, kar jim je omogočalo, da so postali prepoznavni po celotnem svetu. 

Postali so vodilni v razvoju novih tehnologij za ogrevalne sisteme tako za hišno kot industrijsko rabo. Prizadevajo si razviti nove tehnologije, ki omogočajo čim bolj varčno in okolju prijazno ogrevanje. Do leta 2020 so bili tudi edini proizvajalec, ki je omogočal modulacijsko razmerje 1:10 za plinske peči. Proizvodni program Berette obsega:

  • Plinske peči za stanovanjsko in komercialno uporabo
  • Toplotne črpalke zrak/voda
  • Sončne kolektorje
  • Pametne dodatke za ogrevalne sisteme
  • Ventilatorske konvektorje
  • Sobne termostate

Svoje produkte prodajajo v več kot 30 držav sveta. Proizvodnja njihovih produktov pa se nahaja v Italiji, Romuniji, Španiji, na Kitajskem in na Poljskem.

3+
Države
3000+
Zadovoljnih strank
26
Let poslovanja
67+
Produktov

Direktor podjetja:
Jan Opara

Beretta distributer

Znamka Beretta je članica skupine Carrier

Podjetje Al Wagi d.o.o.

Vam nudi celotno rešitev ogrevanja

Servis in rezervni deli

Nudimo tudi servis in rezervne dele

🍪 Spletna stran uporablja piškotke. Več lahko preberete TUKAJ