Skip links

O nas

Beretta Slovenija
Podjetje Al Wagi d.o.o.

Naši začetki segajo v leto 1996, ko smo ustanovili podjetje Al Wagi d.o.o. ter pričeli z uvozom in prodajo ogrevalnih sistemov Beretta v Sloveniji. Ostali smo zvesti dobavitelj znamke Beretta. Zagotavljamo dobavo plinskih peči, toplotnih črpalk, dimnikov, konvektorjev, termostatov, zalogovnikov, sončnih kolektorjev ter rezervnih delov. Skrbimo tudi za organizirano mrežo pooblaščenih serviserjev ogrevalnih sistemov Beretta po celotni Sloveniji.

Beretta je svetovno priznano podjetje, ki prihaja z italijanskega tržišča. Sedež podjetja se nahaja ob jezeru Como (Lago di Como), v industrijskem mestu Lecco. Njihovi začetki segajo v leto 1950, ko sta inženirja in podjetnika Angelo Beretta in Alberto Riva ustanovila svoje podjetje. V imenu večjih italijanskih in mednarodnih podjetij sta poslovala kot samostojna inženirska izvajalca. Prisegala sta na kakovost in zanesljivost svojih produktov. S svojim strokovnim znanjem sta postavila temelje ogrevanja stanovanj.

Leta 1969 je Beretta začela proizvajati lastno blagovno znamko talnih kotlov na kerozin in kurilno olje za individualno ogrevanje doma. Na tržišče so tako pripeljali nov izdelek, ki je uporabnikom omogočal več udobja in bistveno zmanjšal stroške ogrevanja za končne uporabnike.

Leta 1973, v času naftne krize, so kot prvi v Italiji začeli proizvajati stenske plinske kotle. V tem času je plin veljal za najbolj idealen energent, kar je Beretta videla kot alternativo tradicionalnemu zgorevanju. Postali so vodilno podjetje v ogrevalni tehniki v Italiji.
Z leti so pridobivali na inovativnosti, kakovosti, konkurenčnosti in se še bolj osredotočili na stanovanjsko ogrevanje, kar jim je omogočalo, da so postali prepoznavni po celotnem svetu. Postali so vodilni v razvoju novih tehnologij za ogrevalne sisteme tako za hišno kot industrijsko rabo. Prizadevajo si razviti nove tehnologije, ki omogočajo čim bolj varčno in okolju prijazno ogrevanje. Do leta 2020 so bili tudi edini proizvajalec, ki je omogočal modulacijsko razmerje 1:10 za plinske peči. Proizvajajo široko ponudbo plinskih peči, toplotnih črpalk, hibridnih sistemov, termostatov, solarne sisteme ter zalogovnike tople sanitarne vode.

Svoje produkte prodajajo v več kot 30 držav sveta. Proizvodnja njihovih produktov pa se nahaja v Italiji, Romuniji, Španiji, na Kitajskem in na Poljskem.

3+
Države
3000+
Zadovoljnih strank
26
Let poslovanja
67+
Produktov

Direktor podjetja:
Jan Opara

Beretta distributer

Znamka Beretta je članica skupine Carrier

Podjetje Al Wagi d.o.o.

Vam nudi celotno rešitev ogrevanja

Servis in rezervni deli

Nudimo tudi servis in rezervne dele

🍪 Spletna stran uporablja piškotke. Več lahko preberete TUKAJ